Jak sdílet složku ve Windows 7

Mnoho domácích uživatelů má nyní kromě hlavního počítače notebooky, přehrávače médií a další zařízení připojená k síti.Abyste mohli pohodlně přenášet data mezi těmito zařízeními, musíte otevřít přístup ke sdílené složce.V tomto článku budeme hovořit o tom, jak sdílet složku ve Windows 7 nebo Windows 8.

Proces sdílení složky ve Windows 7 lze tedy rozdělit do dvou fází: otevření přístupu ke složce a zakázání přístupu pomocí přihlašovacího jména a hesla.Začněme prvním.

Sdílení složky ve Windows 7 je poměrně jednoduché.Chcete-li to provést, vyhledejte požadovanou složku a otevřete její vlastnosti.V okně s vlastnostmi složky klikněte na záložku „Přístup“.

Zde musíte kliknout na tlačítko „Sdílení“.Poté se před vámi otevře okno „Sdílení souborů“.V tomto okně můžete nakonfigurovat přístup ke zvolené složce.

Do vstupního pole zadejte „Vše“ nebo otevřete rozevírací seznam a vyberte v něm položku „Vše“.Poté se v seznamu uživatelů, kteří mají přístup ke složce, objeví položka „Vše“ a úroveň přístupu bude označena naproti ní.Ve výchozím nastavení se jedná o čtení.

Pokud chcete, aby uživatelé, kteří se připojí ke složce přes síť, mohli upravovat a mazat soubory ve sdílené složce, změňte hodnotu „Číst“ na „Číst a zapisovat“.

Poté, co jsme přidali uživatele „Všichni“, uložíme výsledek kliknutím na tlačítko „Sdílení“.Proces uložení nastavení bude trvat několik sekund, počkejte, až se na obrazovce objeví okno s tlačítkem „Dokončit“.

Klepnutím na tlačítko „Dokončit“ zavřete okno „Sdílení souborů“.

To je ono, naše složka již byla sdílena.Chcete-li však získat přístup z jiného počítače, musíte zadat uživatelské jméno a heslo.Doma je to velmi nepohodlné, takže tuto funkci musíte vypnout.

Za tímto účelem otevřete Ovládací panely a jděte touto cestou: Síť a Internet - Centrum sítí a sdílení - Změňte další možnosti sdílení (odkaz v levé části okna).

V okně, které se otevře, získáte přístup k velkému počtu nastavení, která se týkají práce se sítí.Zde musíte najít položku „Sdílení s ochranou heslem“ a deaktivovat ji.

Poté se můžete připojit ke sdíleným složkám, aniž byste museli zadávat heslo.