Zapomněli jste heslo z routeru

Nyní routery ( Wi-Fi routery ) najdete nejen v kancelářích, ale také v domovech běžných uživatelů PC.Tito malí pomocníci poskytují přístup k internetu pro širokou škálu zařízení, od mobilních telefonů po notebooky a tablety.Ale někdy mohou způsobit potíže.Jedním z běžných problémů je ztráta hesla.Dokonce jsem jednou zapomněl heslo z routeru.

V případě ztráty hesla ze směrovače ztratíte nad ním kontrolu.V takové situaci je nemožné plně využívat možnosti zařízení.

Co kdybychzapomněli jste heslo z routeru?

Pokud máte také potíže, najdete v tomto článku všechna možná řešení tohoto problému.

Standardní heslo

Nejprve si musíte pamatovat, zda bylo standardní heslo na routeru změněno.Pokud jste použili standardní heslo, můžete jej snadno najít na internetu.Chcete-li to provést, zadejte do vyhledávání přibližně následující frázi „název routeru + standardní heslo“.Ve většině případů se pro přístup k routeru používají následující kombinace přihlašovacího jména a hesla:

  • Přihlášení: admin, heslo: admin;
  • Přihlášení: heslo správce: prázdný řádek (heslo se nepoužívá, pouze přihlášení);
  • Přihlášení: admin, heslo: 1234;
  • Přihlášení: admin, heslo: 12345;
  • Přihlášení: admin, heslo: heslo;

Takéu některých modelů směrovačů je na spodní straně zařízení uvedeno standardní heslo.Stačí otočit router a podívat se na nálepku.

Obnovte nastavení

Pokud standardní heslo nefunguje, znamená to, že jste jej změnili.V tomto případě dojde pouze k úplnému obnovení routeru na tovární nastavení.Po tomto postupu se router vrátí na standardní uživatelské jméno a heslo.A už jsme přišli na to, jak najít standardní heslo.

Aby bylo možné resetovat nastavení, je nutné najít tlačítko RESET na pouzdru routeru.Toto tlačítko je obvykle umístěno na zadní straně zařízení vedle kabelových konektorů.Toto tlačítko je malé a silně zapuštěné do zařízení.Proto, abyste na něj mohli kliknout, budete muset použít kancelářskou sponku nebo jiný tenký a dlouhý předmět.

Tlačítko RESET pro resetování nastavení

Nevýhodou takového resetování je to, že se router úplně vrátí k továrnímu nastavení.Po resetu jej budete muset znovu nakonfigurovat.

Abyste nezapomněli heslo ze směrovače, můžete si jej zapsat na kus papíru a připojit pomocí pásky na spodní straně zařízení.Heslo tak bude vždy po ruce a zároveň zůstane nepřístupné třetím stranám.